Ναι θα το παραδεχτώ πως σε ένα κομμάτι απολαυστικής σοκολατόπιτας δε μπορώ να αντισταθώ. Ειδικά όταν περιμένω περίοδο και έχω λιγούρες, είναι πραγματικά βάλσαμο ένα κομμάτι. Βέβαια, δεν είναι ότι μόνο εγώ δεν αντιστέκομαι, νομίζω πως τα γλυκά με βάση τη σοκολάτα είναι από τα αγαπημένα όλων μας. Σίγουρα ένα τόσο ζουμερό και ταυτόχρονα πλούσιο γλυκό όπως η σοκολατόπιτα δεν μένει και για πολύ στο σπίτι.
Από ότι έχεις καταλάβει ήδη, το γλυκάκι που θα φάμε είναι η σοκολατόπιτα. Και όχι όποια και όποια, αλλά μια εύκολη σοκολατόπιτα στο λεπτό. Μόλις 5 υλικά και 15 λεπτά ψησίματος. Όχι πες τώρα, μπορείς να αντισταθείς σε αυτή την πρόκληση; Αποκλείεται! Ετοιμάσου, ξεκινάμε τα μαγειρέματα αμέσως.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 100γρ. κουβερτούρα
- 60γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 αυγά
- 180γρ. ζάχαρη
- 100γρ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάλε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 180. Χτύπα τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο μεταξύ βάλε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώνει- ή εναλλακτικά για λίγα λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων. Ξεκίνα να προσθέτεις στο μείγμα το αλεύρι και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακάτεψε καλά με σύρμα ή άμα το χτυπάς στο μίξερ φρόντισε να έχεις βάλεις το σύρμα.
Λιώσε το βούτυρο και ξεκίνα να το προσθέτεις ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Βουτύρωσε και αλεύρωσε- ελαφρώς- ένα ταψάκι 20εκ, κατά προτίμηση. Ρίξε στο ταψί το μείγμα και βάλτο στο φούρνο για 15 λεπτά. Όχι περισσότερο από 15 λεπτά γιατί θέλεις να είναι από έξω σαν κέικ και μέσα να είναι ζουμερό όπως πρέπει σε μια σοκολατόπιτα. Αυτό ήταν, έτοιμη η σοκολατόπιτα σου.
Bonus Tips:
Αφού ψηθεί η σοκολατόπιτα σου, μπορείς να κάνεις και ένα γλάσο σοκολάτας απλό και να το περιχύσεις από πάνω για να είναι πιο σοκολατένιο. Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο απλό για στολισμό, μπορείς να αρκεστείς στην άχνη ζάχαρη. Επίσης, αν θέλεις να έχει μια σπιρτάδα παραπάνω στην γεύση μπορείς πριν βάλεις το φρέσκο βούτυρο, να προσθέσεις και λίγο ξύσμα από πορτοκάλι ή εκχύλισμα βανίλιας.