in

Ελιοπιτάκια νηστίσιμα, πάρα πολύ νόστιμα!!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 3/4 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 φλ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες (να έχουμε βγάλει το κουκούτσι) όχι ξιδάτες.


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με το χέρι τον χυμό και το λάδι, ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά και αφράτη. Παίρνουμε από την ζύμη κομματάκι σε μέγεθος ενός καρυδιού και τo ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι, βάζουμε στο κέντρο λίγες ελίτσες και πιέζουμε τις άκρες να κλείσει. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 40′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ευχάριστα ζεστά ή κρύα.

  • Αν θέλουμε ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, απλώνουμε μέσα τις ελίτσες και την τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε στο ταψί.
  • Ακόμα μπορούμε να ενσωματώσουμε τις ελιές μέσα στην ζύμη και να φτιάξουμε κατευθείαν στρογγυλά τα πιτάκια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο από λεμόνι!