Η ζαχαρόπαστα είναι από αυτά τα υλικά που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις χειμώνα-καλοκαίρι και πάντα να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση της διακόσμησης των γλυκών σου, αφού το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και μοναδικό. Θα σου δείξω δυο υπέροχες και εύκολες συνταγές για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει με βάση τα υλικά που έχουν.
Μπορείς να διακοσμήσεις μπισκότα, τούρτες, κεκάκια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε λίγο χρόνο και με μια τεράστια γκάμα σχεδίων και χρωμάτων. Μπορείς να προμηθευτείς χρώματα ζαχαροπλαστικής και να φτιάξεις τις δικές σου αποχρώσεις. Έπειτα να τις αποθηκεύσεις στο ψυγείοκαι να έχεις μια εύκολη και ιδανική λύση για κάθε περίσταση. Μπορείς να τη διατηρήσεις για μια εβδομάδα αεροστεγώς κλεισμένη μέσα στο ψυγείο σου. Αν παγώνει την ζεσταίνεις για 3-4 λεπτά στο φούρνο στην πιο χαμηλή θερμοκρασία και την πλάθεις.
2 Τέλειες συνταγές για ζαχαρόπαστα που πρέπει να δεις!
1η Συνταγή
Υλικά:
- 500 γραμμ. ζάχαρη αχνη (+ 1-2 κουτ. γλυκού αν χρειαστεί)
- 4 κουτ. σ. νερό
- 2 κουτ. σ. γλυκόζη
- 1 κουτ. σ. βιτάμ
- 2 βανιλλίνες
- 3 κουτ. γλ. σκόνη για ζελέ (ότι γεύση προτιμάς)
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
Πως το κάνεις:
Διαλύω τη σκόνη για ζελέ στις 4 κουταλιές της σούπας νερό.
Έπειτα ρίχνω μέσα στο υγρό μείγμα τη γλυκόζη, το βιτάμ και τις βανιλλίνες.
Βάζω σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, αφού αφήσω λίγη στην άκρη και ρίχνω το υγρό μείγμα μέσα. Ανακατεύω μέχρι να έχω μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει. Κόβεις σε 4-5 κομμάτια και χρωματίζεις με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Βάζεις περισσότερες σταγόνες για πιο έντονο χρώμα και λιγότερες για παλ χρωματισμούς.
Για να την ανοίξεις μπορείς να πασπαλίσεις άχνη στον πάγκο και με ένα πλάστη να ανοίξεις σε φύλλο την ζαχαρόπαστα. Κόβεις με κουπατ και διακοσμείς τα μπισκότα σου.
Διαφορετικά ανοίγεις σε ένα μεγάλο φύλλο και το βάζεις προσεκτικά πάνω από τούρτα ή κέικ.
2η Συνταγή
Υλικά:
- 100 γραμμ. φυτικό λίπος (μαργαρίνη)
- 800 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 5 κουτ. σ. νερό
- 4 κουτ. σ. χυμός από λεμόνι
- 2 βανιλλίνες
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Πως το κάνεις:
Βάζεις σε μια κατσαρόλα για να πάρουν μια βράση το νερό, τη μισή ζάχαρη το φυτικό λίπος και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνεις σε μια λεκάνη το υγρό, τις βανιλλίνες και σιγά σιγά ενσωματώνεις την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να έχεις ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.
Την βάζεις στο ψυγείο και μετά από 2 ώρες μπορείς να την πλάσεις, να προσθέσεις χρώματα ζαχαροπλαστικής και να διακοσμήσεις τα γλυκά σου.
Μερικά σχέδια για μπισκότα που μπορείς να κάνεις είναι εδώ:
Θα κόψεις τα μπισκότα με κουπατ στο σχήμα που θέλεις και θα διακοσμήσεις με μάτια στόμα και αυτά τα ζωάκια σου
Κόβεις σε σχήμα λουλουδιού ή πεταλούδας και φτιάχνεις τα πέταλα και τα φτερά με χρώματα της αρεσκείας σου.
Αν έχεις κουπάτ γατούλας μπορείς να φτιάξεις σχέδιο hello kitty με μαύρα ματάκια και μουστάκια κίτρινη μυτούλα και κόκκινο φιόγκο. Όλα τα σχέδια είναι ιδανικά για παιδικό μπουφέ ή σαν κεράσματα σε μεγάλες συγκεντρώσεις.
Αυτές οι δύο συνταγές είναι τέλειες για να διακοσμήσεις κάθε σου γλυκό με ζαχαρόπαστα και να τα κεράσεις στους αγαπημένους σου. Το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό και όλοι θα το λατρέψουν.