in

Crème brulee με μύρτιλα

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


2κ.γ. κανέλλα τριμμένη

½ κ.γ. τριμμένο τζίντερ

¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

12 κρόκοι από μεγάλα αυγά

200γρ. μύρτιλα

Ζάχαρη κρυσταλλική για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα.

2Πέρνουμε 8 στρογγυλά πυρίμαχα σκεύη για crème brulee διαμέτρου 10εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
3Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλλα, το τζίντερ, το μοσχοκάρυδο και τα 100γρ. ζάχαρης. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη βανίλια, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
4Με το σύρμα χειρός χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
5Αδειάζουμε τα αυγά στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
6Μοιράζουμε το μείγμα στα 8 μπολάκια με μια βαθιά κουτάλα και από πάνω μοιράζουμε τα μύρτιλα.
7Ρίχνουμε βραστό νερό σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και τοποθετούμε μέσα τις crème brulee. Πρέπει το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση του πυρίμαχου σκεύους.
8Ψήνουμε για 50’-60′ ανάλογα το φούρνο και αφαιρούμε από το φούρνο.
9Τις τοποθετούμε εκτός του ταψιού και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
10Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και με ένα καμινέτο καραμελώνουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

4 Πανεύκολα γλυκά με μέχρι 4 υλικά!

Πώς μπορείς να μαγειρέψεις τα δημητριακά για να είναι πιο νόστιμα: