Εάν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, δεν χρειάζεται να ψάχνεις μπάρες δημητριακών για να ικανοποιήσεις τους γευστικούς σου κάλυκες. Δοκίμασε τα κόλπα μας και φάε νόστιμα δημητριακά όπως η βρώμη, το πλιγούρι ή το σιτάρι με σούπερ γεύση.
Το σωστό καβούρδισμα:
Καβούρδισε τους σπόρους δημητριακών για λίγα λεπτά στο τηγάνι ή στο φούρνο. Έτσι, θα αναδείξεις καλύτερα το άρωμά τους.
Μην βράζεις τα δημητριακά σε σκέτο νερό:
Δοκίμασε χυμό με τομάτα ή ζωμό και αν θέλεις να βάλεις μόνο νερό στο βράσιμο ενίσχυσέ το με βότανα, σκόρδο ή ginger.
Πρόσεξε μην το παρακάνεις με το βράσιμο:
Τα παραβρασμένα δημητριακά λασπώνουν και γίνονται άνοστα. Για παράδειγμα, η κινόα είναι έτοιμη σε ένα τέταρτο αλλά προσοχή γιατί το κριθάτι ή το σιτάρι μπορεί να χρειαστεί 40 λεπτά βρασίματος! Αν σου βράσουν λίγο παραπάνω, βάλε ένα πιρούνι και πέρασέ το μέσα από τα δημητριακά για να βελτιώσεις την υφή τους.
Δημητριακά όπως η βρώμη είναι υπέροχα και χωρίς βράσιμο. Δοκίμασε να βάλεις από το βράδυ τη βρώμη σε μπολάκι με κανέλα και γάλα αμυγδάλου και απόλαυσε το πρωί τον πιο νόστιμο χυμό ή porridge!