in

Κωκ ταψιού σε πάστες για κέρασμα σε γιορτή

Συστατικά

Παντεσπάνι


70 γρ φαρίνα

5 αυγά100 γρ ζάχαρη10 γρ μπέικιν1 κουταλιά νερό2 βανίλιες

Κρέμα

1 λίτρο γάλα

200 γρ ζάχαρη2 κρόκους

4 κουταλιές νισεστέ3 κουταλιές φαρίνα2 βανίλιες200 ml κρέμα γάλακτος125 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτουμε την φαρίνα, τις βανίλιες, το μπείκιν, το νερό και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.Με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα.Την χωρίζουμε σε τρία ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.Για την κρέμα ενώνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις βανίλιες.Τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.Την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.Χρησιμοποιούμε τον ένα παντεσπάνι ως βάση.

Για μεγαλύτερη ευκολία τα βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα.Απλώνουμε την μισή κρύα κρέμα.Καλύπτουμε με παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.Σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και περιχύνουμε την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Πηγή; daddy-cool.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αφράτο μπράουνις με 3 υλικά

Η καλύτερη ζύμη για αρτοσκευάσματα που διατηρείται στο ψυγείο για 7 ημέρες