in

Η καλύτερη ζύμη για αρτοσκευάσματα που διατηρείται στο ψυγείο για 7 ημέρες

Δοκιμάστε αυτή την ζύμη και θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια!! Κάντε αρωματικά κουλουράκια, πίτες, ρολά, κέικ, ζαχαρωτά, ντόνατς και άλλα νόστιμες λιχουδιές! Ξεκινάμε:

Υλικά


350 ml γάλα

– 2 αυγά.– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη·– μια πρέζα αλάτι– 50 g φρέσκια μαγιά– 100 γραμμάρια βούτυρο·– 700-750 g αλεύρι

Εκτέλεση

1. Διαλύστε τη φρέσκια ζύμη στο χλιαρό γάλα.

2. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και αυγά. Ανακατέψτε τα καλά.

3. Σταδιακά προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.

Δες και αυτό! Eχουμε την τέλεια συνταγή για χοιρινό -Eχει πορτοκάλι, λιώνει στο στόμα και είναι της Ντίνας Νικολάου

4. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος (ώστε να φουσκώσει γρήγορα).

5. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε φτιάξετε οτιδήποτε θέλετε.

6. Πριν από το ψήσιμο θα αφήσετε πάλι τη ζύμη να φουσκώσει.

7. Αυτή η ζύμη μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για 7 ημέρες. Αν πρόκειται να ψήσετε γλυκά αρτοσκευάσματα , τότε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κωκ ταψιού σε πάστες για κέρασμα σε γιορτή

Τρουφάκια μπανόφι με 4 υλικά!!!!