Την προηγούμενη εβδομάδα μοιράστηκα την περιπέτειά μου με τον καρκίνο σε αυτή εδώ την ανάρτηση. Ήταν παραπάνω από συγκινητική η αντίδρασή σας και δεν βρίσκω λόγια για να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου…Μπορεί να δαιμονοποιούμε συχνά την τεχνολογία, έλα όμως που μπορεί να μας βοηθήσει να έρθουμε κοντά, να μοιραστούμε, να ευχηθούμε. να διδαχθούμε, να ταρακουνηθούμε, να συγκινηθούμε…Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την στήριξη…Ένα περιβόλι αγάπης έγινε ξαφνικά το facebook και το Instagram…Έρχονταν απανωτά το ένα μετά το άλλο όμορφα μηνύματα γεμάτα συμπόνοια…και το κυριότερο ένιωσα ότι πέτυχα τον σκοπό μου, ο οποίος ήταν να ευαισθητοποιήσω τις γυναίκες στο θέμα των εξετάσεων και της πρόληψης…Ο Θεός να μας έχει όλους καλά, να είμαστε εδώ, να συναντιόμαστε μέσα από αυτή τη σελίδα και να μαγειρεύουμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμη νόστιμες και υγιεινές λιχουδιές!
Και για να μην μακρηγορώ περνώ στη συνταγή, η οποία είναι ανατρεπτική! Ξεκινώ λέγοντας ότι αρέσει στους πιο αυστηρούς κριτές: τον σχεδόν τρίχρονο γιόκα μου και τα ξαδερφάκια του (9 και 11 ετών αντιστοίχως). Έφτιαξα που λέτε ένα γλυκό άλειμμα από ρεβύθια και ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου! Δεν το λέω νουτέλα, αφού δεν έχει φουντούκια, αλλά είναι τέτοιου τύπου. Λοιπόν για τη διατροφική του αξία δεν χρειάζεται να πω πολλά, αφού η βάση του είναι το αγαπημένο μου όσπριο. Τουτέστιν πρόκειται για ένα άλειμμα ιδανικό για μικρά και μεγάλα παιδιά φουλ στην πρωτείνη, θρεπτικότατο, χωρίς συντηρητικά, ζάχαρες και φοινικέλαια που συναντάμε στα αντίστοιχα του εμπορίου. Η ιδέα μου ήρθε από τα γλυκά κράκερ ρεβυθιού που είχα φτιάξει και μερική από τη ζύμη είχα κάνει αυτά τα τρουφάκια. Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε, αλλά μην αποκαλύψετε από τι είναι φτιαγμένα. Δεν θα θέλουν να δοκιμάσουν καν κι είναι κρίμα! Ας είναι το μικρό σας μυστικό…
Φιλάκια πολλά και αγάπη σας στέλνω! Μια όμορφη εβδομάδα να έχουμε με χαμόγελα και χωρίς μιζέρια! Μουάτς!
Υλικά για ένα μπολάκι:
200 γρ. βρασμένα ρεβύθια
60 γρ. σιρόπι αγαύης
2 κ.σ. λάδι καρύδας
5 κ.σ. νερό
18 γρ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού/βανίλιας
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα ρεβύθια ώσπου να γίνουν κρέμα. Μετά προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπώ. Αδειάζω σε αεροστεγές δοχείο και φυλάσσω στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!
Υ.Γ. μην παραλείψετε το εκχύλισμα. Επειδή τα ρεβύθια είναι άγευστα με επίπεδη γεύση, το χρειαζόμαστε για ένταση!