Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.
Υλικά συνταγής
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο1 αβγό1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλαπιπέρι1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
Aνοίγετε μια τρύπα στη μέσηΣιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλάTο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
fumara