Υλικά
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο παγωμένο από το ψυγείο (το έβαλα 2-3ώρες πρίν ή μπορείτε και από βραδύς)
-
270 γρ τριμμένη καρύδα
-
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
Βήματα
-
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη καρύδα και το ζαχαρούχο. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε καλά τα 2 υλικά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Επειδή το μείγμα είναι αρχικά κολλώδες μπορείτε να φορέσετε γάντια μιας χρήσεως. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί οπότε το παραβλέπω. Όσο θα ζυμώνετε τα υλικά θα αποκτούν μια πιο συμπαγή υφή. Μπορείτε ενδιάμεσα να αφήσετε το μείγμα 5′ να “τραβήξει” και μετά να ξανασυνεχίσετε το πλάσιμο
-
Δίνουμε το σχήμα των αυθεντικών bountys (μπάρες). Ανάλογα το μέγεθος που θα τα πλάσετε θα σας βγούν από 20-25 κομμάτια. Μπορείτε φυσικά να δώσετε όποια σχήμα και μέγεθος σας αρέσει. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει προηγουμένως χαρτί αντικολλητικό. Σκεπάζετε το ταψί με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες έτσι ώστε να σφίξουν και να μην διαλύονται αργότερα βουτώντας τας στην ζεστή σοκολάτα
-
Μετά το πέρασμα του χρόνου, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Εναλλακτικά σε μια πυρίμαχη κανάτα, σπάμε την κουβερτούρα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1.5′-2′
-
Αφού λιώσει καλά η σοκολάτας μας, την ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να μην υπάρχει ίχνος κομματιού μέσα. Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει
-
Αφού κρυώσει ελαφρώς η κουβερτούρα και δεν καίει, βγάζουμε τις μπάρες ινδοκάρυδου από το ψυγείο και με την βοήθεια 2 πιρουνιών βουτάμε τις μπάρες μία μία μέσα
-
Οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε να πετύχουμε μια λεία επιφάνεια για τα σοκολατάκια μας. Στραγγίζουμε τα σοκολατάκια από την περιττή σοκολάτα, μεταφέροντας τα από το ένα πιρούνι στο άλλο
-
Τα αραδιάζουμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά
-
Μπορούμε να τα τυλίξουμε κάθε μπάρα με αλουμινόχαρτο και να τις διατηρήσουμε σε δροσερό περιβάλλον ειδικά τώρα το καλοκαίρι μέχρι να φαγωθούν
-
Μπορείτε επίσης να τις καταψύξετε και να τις διατηρήσετε για μερικούς μήνες ή να τις προσφέρετε σαν παγωτό αφού πρώτα τις ξεπαγώσετε 1/2 με 1 ώρα πριν. Όποιον τρόπο και να επιλέξετε είναι εξίσου νόστιμες. Καλή σας απόλαυση