Η συνταγή για τα αφράτα τυροκούλουρα είναι μία μοναδική επιλογή για το σχολικό κολατσιό τόσο για το διάλειμμα όσο και για το ολοήμερο. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γραμμάρια (ίσως και λίγο παραπάνω)
- ηλιέλαιο 80 ml
Για την γέμιση
- γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένη
- Φέτα κατσικίσια 200 γραμμάρια
- βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- αυγα 1
Επίσης μπορείτε να τα προσφέρετε για απογευματινό ή να τα βάλετε στο ταπεράκι του Γραφείου σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αφράτα τυροκούλουρα για το ταπεράκι του σχολείου:
Εκτέλεση για την ζύμη στα τυροκούλουρα
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το ηλιέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ δουλεύουμε παράλληλα την ζύμη. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη και δεν κολλάει στα χέρια την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
Εκτέλεση για τα τυροκούλουρα
Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε φύλλο με τον πλάστη. Τα φύλλα μας θέλουμε να έχουν σχήμα ορθογώνιο. Ανακατεύουμε την τριμμένη γκούντα με την θρυμματισμένη με τα χέρια μας κατσικίσια φέτα.
Βάζουμε από 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ σε κάθε φύλλο και βάζουμε μία δόση γέμισης στο ένα φύλλο και μία δόση γέμισης στο δεύτερο φύλλο. Πατάμε λίγο την γέμιση για να κολλήσει στα φύλλα και στην συνέχεια διπλώνουμε την ζύμη στην μέση.
Την κόβουμε σε λωρίδες και στριφογυρνάμε τις δύο άκρες. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε τα τυροκούλουρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.