in ,

Αφράτα τυρόψωμα σε ρολό για κολατσιό στο σχολείο

Οι Foodaholics μας παρουσιάζουν τη συνταγή τους για αφράτα τυρόψωμα σε ρολό για το σχολικό κολατσιό. Σκέτος αφρός με την πιο φουσκωτή ζύμη!

Υλικά

  • ξερή μαγιά 1 φακελάκι
  • Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
  • ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
  • αυγα 1
  • ελαιολαδο 50 ml
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
  • αλατι 1 πρέζα

Για το άλειμμα της ζύμης

  • βουτυρο 50 γραμμάρια περίπου

Για την γέμιση

  • φέτα 250 γραμμάρια
  • ασπραδια 2

Για το άλειμμα των τυρόψωμων

  • κρόκους αυγού 2

Τα τυρόψωμα είναι μία μοναδική επιλογή όχι μόνο για το σχολικό κολατσιό ή το ολοήμερο αλλά και για το κολατσιό των μεγάλων ή τον μπουφέ. Φτιάχνονται εύκολα αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της συνταγής κατά γράμμα και το αποτέλεσμα πάντα σε αποζημιώνει.


Οι αγαπημένοι μας Foodaholics, μας παρουσιάζουν τα δικά τους αφράτα  τυρόψωμα σε ρολό με φέτα και μας ξετρελαίνουν. Αυτά τα τυρόψωμα σε ρολό είναι πανεύκολα, λαχταριστά και σίγουρα τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν!

Αφράτα τυρόψωμα σε ρολό για κολατσιό στο σχολείο

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τυρόψωμα σε ρολό:

Αφράτα τυρόψωμα σε ρολό για κολατσιό στο σχολείο

Εκτέλεση για την ζύμη για τα αφράτα τυρόψωμα σε ρολό

Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη μας.

Αφού η ζύμη είναι σχετικά έτοιμη, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.

Αφράτα τυρόψωμα σε ρολό για κολατσιό στο σχολείο

 

Αφράτα- τυρόψωμα- σε- ρολό-

Μετά τα 45 λεπτά, πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς και την ανοίγουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο. Απλώνουμε στο φύλλο το βούτυρο το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε 3 ίσα μέρη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν

Αφράτα τυρόψωμα σε ρολό για κολατσιό στο σχολείο

Εκτέλεση για τα αφράτα τυρόψωμα σε ρολό

Θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας και την ανακατεύουμε με τα ασπράδια. Ανοίγουμε τα ρολά ζύμης σε στενόμακρα φύλλα και στο κέντρο τους απλώνουμε την γέμιση με την φέτα.

Κόβουμε δεξιά και αριστερά, τον ίδιο αριθμό από λωρίδες και δίνουμε σχήμα όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω. Βάζουμε τα τυρόψωμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Αφράτα τυρόψωμα σε ρολό για κολατσιό στο σχολείο

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τυρόψωμα σε ρολό:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Η αδελφή μου μου έστειλε μια φωτογραφία από το μήνα του μέλιτος, αλλά ο άντρας δίπλα της δεν ήταν ο σύζυγός της

Ζύμη για πίτσα ιταλική