Υλικά
500 γραμ κανταΐφι
1 βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
ζάχαρη
νερό
1 αυγό
Βάζουμε το μισό κανταΐφι στο ταψί ανοίγοντας το,ρίχνουμε το μισό βούτυρο λιωμένο.
Κάνουμε.την κρέμα:
Βάζουμε το γάλα με ένα φλιτζάνι,τσαγιού ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και.ανακατεύουμε,μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε το αυγό και της βανίλιες.
Ρίχνουμε την κρέμα.πάνω στο κανταΐφι,τοποθετούμε και το άλλο μισό.
Κανταΐφι
Βουτυρώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού.ζάχαρη
μισό χυμό λεμονιού.
Βράζουμε 5 λεπτά Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό χλιαρό σιρόπι!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou”Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!