ΥΛΙΚΑ:
2 στήθη κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 συσκευασία έτοιμα φύλλα για πίτες
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Ένα ποτήρι νερό ή έτοιμος ζωμός κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο ή ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρέμες γάλακτος για μαγειρική
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά
3 αυγά
Προαιρετικά: Σουσάμι για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συγκεκριμένη κοτόπιτα εκτός από λαχταριστή, είναι και αρκετά εύκολη. Μπορείς να τη σερβίρεις σε ένα υπέροχο οικογενειακό τραπέζι, σε ένα δείπνο, σε έναν όμορφο μπουφέ αλλά και να τη μοιραστείς με φίλους αγαπημένους.
Ξεκινάμε παίρνοντας το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε καλά τα στήθη κοτόπουλου και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει για 30-45 λεπτά. Μόλις βράσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 1 λεπτό. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις σκελίδες σκόρδου και τα προσθέτουμε μέσα στο λάδι για να τσιγαριστούν καλά.
Όταν τσιγαριστούν καλά, ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα σουρώνουμε καλά. Τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι και μόλις ρουφήξουν τα υγρά τους, σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου ή ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθούν όλα μαζί σιγά σιγά για 1 λεπτό.
Παίρνουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το γδέρνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει όλο μικρά ψιλά κομματάκια ή λωρίδες και το βάζουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τα αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί για περίπου 5- 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογο αλάτι και πιπέρι και τέλος, βάζουμε και τα κίτρινα τυριά και 2 τα αυγά καλά χτυπημένα. Μόλις το μείγμα αρχίζει να δένει, η γέμιση για τη κοτόπιτα μας είναι έτοιμη.
Σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί, αλείφουμε λίγο λάδι και απλώνουμε πάνω τα μισά έτοιμα φύλλα. Γεμίζουμε με τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα. Χτυπάμε το αυγό που μας έχει μείνει και το απλώνουμε πάνω από τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγο σουσάμι για πιο όμορφη εμφάνιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Η κοτόπιτα μας με κίτρινα τυριά και κρέμα γάλακτος, είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Extra tips:
Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου φύλλα, αντί να χρησιμοποιήσεις έτοιμα.
Εκτός από μανιτάρια, βάλε και άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές, καρότο, αλλά και ότι άλλο θέλεις εσύ.
Βάλε φαντασία και δημιούργησε τη κοτόπιτα των ονείρων σου.