in ,

Αγόρασα στήθος κοτόπουλο και το έπλυνα πριν το μαγειρέψω, αλλά ξαφνικά παρατήρησα κάτι παράξενο

Αγόρασα στήθος κοτόπουλο για να ετοιμάσω το δείπνο 🤔 Πριν το μαγειρέψω, αποφάσισα να το πλύνω, αλλά ξαφνικά παρατήρησα κάτι παράξενο 😱 Το στήθος κοτόπουλου διαλύθηκε σε λεπτές ίνες 😲 Τι είναι αυτό; Είναι τρομακτικό, και αυτό τρώμε;

 


 

Εξηγώ τι είναι αυτό στον σύνδεσμο στα σχόλια, αλλά να προσέχετε 👇👇

Αγόρασα στήθος κοτόπουλο και το έπλυνα πριν το μαγειρέψω, αλλά ξαφνικά παρατήρησα κάτι παράξενο

Φανταστείτε μια συνηθισμένη βραδιά: ετοιμάζετε το δείπνο για την οικογένειά σας, όπως έχετε κάνει εκατοντάδες φορές. Πλένετε το στήθος κοτόπουλου… αλλά ξαφνικά παρατηρείτε κάτι παράξενο.

Αντί για την συνηθισμένη ελαστική υφή, το κρέας κυριολεκτικά διαλύεται σε λεπτές ίνες – σαν να μην είναι κοτόπουλο, αλλά μαγειρεμένα μακαρόνια.

Απογοητευμένη και λίγο ανήσυχη, η νοικοκυρά δημοσιεύει φωτογραφία αυτού του “κοτόπουλου” στα κοινωνικά δίκτυα. Και τότε άρχισε: εκατοντάδες σχόλια, έκπληκτα και ανήσυχα. Οι άνθρωποι αναρωτιούνται: τι είναι αυτό το προϊόν;

Στην πραγματικότητα, αυτό το παράξενο φαινόμενο έχει μια απολύτως επιστημονική εξήγηση – και μάλιστα ένα όνομα. Το ονομάζουν “σπαγγετοποίηση” του φιλέτου κοτόπουλου, και δεν είναι αστείο.

 

Οι επιστήμονες εξηγούν: όλα οφείλονται στο σύγχρονο σύστημα βιομηχανικής παραγωγής πουλερικών.

Το μεγαλύτερο μέρος του κοτόπουλου που τρώμε προέρχεται από τις ίδιες γενετικά επιλεγμένες γραμμές – για να επιτευχθεί η μέγιστη παραγωγή κρέατος σε ελάχιστο χρόνο.

Στη Γαλλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, η κατανάλωση κοτόπουλου έχει αυξηθεί σχεδόν διπλάσια τα τελευταία 40 χρόνια.

Και καθώς το φιλέτο θεωρείται το πιο δημοφιλές και βολικό προϊόν, οι παραγωγοί προσπαθούν να “εκτρέψουν” κοτόπουλα με όσο το δυνατόν περισσότερους θωρακικούς μύες.

Το αποτέλεσμα – επιλογή, εντατική σίτιση, ανάπτυξη σε 47 ημέρες έως 3 κιλά βάρος… Αλλά όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την φυσική ανατομία του πουλιού.

Οι μύες δεν αναπτύσσονται σωστά, η δομή των ινών διαταράσσεται. Αυτό οδηγεί στο φαινόμενο “σπαγγετοποίησης” – οι ίνες διαλύονται χωρίς να αντέχουν το δικό τους βάρος και πυκνότητα.

 

Αγόρασα στήθος κοτόπουλο και το έπλυνα πριν το μαγειρέψω, αλλά ξαφνικά παρατήρησα κάτι παράξενο

Από άποψη ασφαλείας, αυτό το κοτόπουλο δεν θεωρείται επικίνδυνο. Αλλά από άποψη διατροφικής αξίας, ναι, υπάρχει διαφορά.

Το κρέας από εντατικά συστήματα παραγωγής περιέχει περισσότερο νερό, λιγότερη πρωτεΐνη και συχνά είναι λιγότερο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, η ποιότητα, η γεύση και φυσικά, η ευημερία των ζώων υποφέρουν.

Όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε: τι τρώμε πραγματικά; Η τιμή στο σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι χαμηλή, αλλά με ποιο κόστος επιτυγχάνεται αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

«Μου έπεσαν τα μαλλιά, παλεύω με…»: Συγκλονίζει το δράμα της Ολυμπίας Χοψονίδου! Ράκος ο Βασίλης Σπανούλης

Σάκκαρη για Μητσοτάκη: “Έχω τον καλύτερο σύντροφο στον κόσμο” – Η σημαία…