Υλικά
Ζάχαρη: 100 γρ.
Αυγά: 5 μεγάλα
Τριμμένα φουντούκια: 200 γρ.
Αλεύρι: 50 γρ.
Κακάο: 25 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι: 1/3 κουταλάκι τσαγιού
Υλικά συνταγής για τη βουτυρόκρεμα:
Πραλίνα φουντουκιού: 250 γρ. (νουτέλα ή μερέντα ή άλλη της αρεσκείας σας)
Βούτυρο: 150 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)
Άχνη ζάχαρη: 300 γρ.
Υλικά συνταγής για τη διακόσμηση:
Χοντροκομμένα φουντούκια: 100 γρ.
Φερέρο: 6 – 8
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνετε ένα ταψί 22 εκ. και στρώνετε τον πάτο και ολόγυρα με λαδόχαρτο.
2. Ανακατεύετε μαζί τα τριμμένα φουντούκια, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Το κρατάτε για αργότερα.
3. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν (θα τριπλασιαστούν σε μέγεθος).
4. Σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύοντας απαλά, για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά, προσθέτετε το μείγμα του φουντουκιού. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, σταματάτε το ανακάτεμα.
5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά. Όταν το παντεσπάνι ψηθεί, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο. Τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
6. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την βουτυρόκρεμα: Βάζετε την πραλίνα, την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη.
7.Όταν το παντεσπάνι κρυώσει εντελώς, το κόβετε σε οριζόντια σε 2 δίσκους. Απλώνετε στον ένα δίσκο το 1/4 της βουτυρόκρεμας. Από πάνω βάζετε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι. Με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα καλύπτετε ολόγυρα και την επιφάνεια της τούρτας. Με αστερωτό κορνέ κάνετε στην επιφάνεια ροζέτες. Ολόγυρα καλύπτετε με τα χοντροσπασμένα φουντούκια και από πάνω διακοσμείτε με τα φερέρο.