in

Απλό και πεντανόστιμο Παραδοσιακό Ραβανί Βέροιας

Υλικά

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 γιαούρτι με πέτσα
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 κουταλάκια μπέικιν
Μαστίχα Xίου
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Σιρόπι

6 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Στο τέλος βάζουμε την μαστίχα Χίου και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι που να ροδίσει. Όσο ακόμα το ρεβανί είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Οι μίζεροι άνθρωποι δεν κατάφεραν ποτέ να απολαύσουν την ζωή

Σάλος στην Πάτρα: Μάνα Τσάκωσε την 25χρονη Κόρη της σε Άγριες Ερωτικές Περιπτύξεις πάνω στις… Ξεφτίλα στην Πολυκατοικία