Υλικά
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 γιαούρτι με πέτσα
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 κουταλάκια μπέικιν
Μαστίχα Xίου
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι
6 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος βάζουμε την μαστίχα Χίου και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι που να ροδίσει. Όσο ακόμα το ρεβανί είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.