in ,

Αριστοτέχνισσα η γιαγιά: Το υλικό που έβαζε στον κιμά για αφράτα και λαχταριστά κεφτεδάκια του ονείρου

Θυμάσαι που πήγαινες στο χωριό του καλοκαίρι και η γιαγιά σου έψηνε στο τηγάνι τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια του κόσμου;

Μην ήσουν πεινασμένη; Μήπως απλά, η απλότητα της γιαγιάς στα υλικά και η μεγάλη της φροντίδα έκανε την συνταγή να τα σπάει;

stigmiotypo othonis 2025 11 20 02.15.15


Και ναι, υπήρχε ένα μυστικό για να πετύχει το κεφτεδάκι να είναι αφράτο! Ψωμί χωρίς κόρα, αν είναι και δύο -τριών ημερών, ακόμα καλύτερα έλεγε η δικιά μου η γιαγιά. Το μουσκεύεις, το στραγγίζεις και τα κεφτεδάκια θα γίνουν πιο αφράτα από ποτέ.

Υλικά

  • 800 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά (20=25% λίπος)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 200 γραμμ. ψωμί χωρίς κόρα
  • 4 κ.σ δυόσμο
  • 4 κ.σ μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι

611f7a6d3b000011b8ee8051

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

«Ένας άγγελος τότε, ένα τέρας τώρα!» Έτσι έμοιαζε η Donatella Versace πριν από την καταστροφή των αισθητικών επεμβάσεων

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο