Συνταγή για αφράτα muffins βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας και ινδοκάρυδο για το γλυκάκι στο ταπεράκι του σχολείου. Αφού τα παιδιά τα ζητούν, καλύτερα όταν τους τα δίνουμε, να είναι σπιτικά κεκάκια και όχι αγοραστά.
Υλικά
- αυγα 4
- ζαχαρη 2 φλυτζάνες τσαγιού
- ηλιέλαιο 1 φλυτζάνα τσαγιού
- Γάλα φρέσκο 1 φλυτζάνα και ένα τέταρτο
- λεμονι Χυμός από 1 μεγάλο
- βανίλια 2
- ινδοκαρυδο 3-4 κουταλιές της σούπας
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια (1 συσκευασία)
- σταγόνες σοκολάτας 1 συσκευασία
Τα σχολεία σε λίγο καιρό ξεκινούν . Τα παιδιά ανυπομονούν να ξαναδούν τους φίλους τους και οι γονείς να σταματήσουν να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όλη την μέρα! Τα παιδιά πολύ συχνά ζητούν κεκάκια και κρουασανάκια .
Άμα είναι λοιπόν να τους τα επιτρέψουμε μέσα στο μήνα μερικές φορές, τουλάχιστον να είναι σπιτικά. Ειδικά όταν το να φτιάξεις αφράτα κεκάκια βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας και καρύδα, είναι τόσο εύκολο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά κεκάκια με σταγόνες σοκολάτας και καρύδα:
Εκτέλεση για τα ατομικά κεκάκια με σταγόνες σοκολάτας και καρύδα
Στο μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε και πάλι. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και τον χυμό λεμονιού σουρωμένο και χτυπάμε.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ινδοκάρυδο. Αλευρώνουμε λίγο τις σταγόνες σοκολάτας για να μην κάτσουν στον πάτο και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και μοιράζουμε το μείγμα μας θήκες για muffins. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά.