Από τα ποιο αφράτα νηστίσιμα αλμυρά ΑΤΣΜΆ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 3 ποτήρια χλιαρό νερό,25 γραμμάρια μαγιά νωπή και το ανακατεύουμε με σύρμα, Ρίχνουμε 1 ποτήρι σπορέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αλεύρι χούφτα χούφτα ζυμώνοντας μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη.
Αλεύρι με το μάτι υπολογίζουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια όπως είναι φουσκωμένη στο μπολ την πατάμε και μέσα στο μπολ την ανοίγουμε και προσθέτουμε 1 κούπα μαϊντανό,η προτίμηση πράσινου μυρωδικό δικό μαςού
Την κλείνουμε και την μεταφέρουμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε.
Κάνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε το ρολάρουμε το στριφογυρίζουμε το κλείνουμε και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Τα αλείφουμε με ζαχαρόνερο και λίγο κρόκο όχι απαραίτητα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ