ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. Τυρί κρέμα
- 500 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρουχο
- 2 πακ. Πτι μπερ σοκολάτας
- Λίγο σοκολατουχο γάλα
- 400 γρ. Κουβερτούρα κλασσική ή γάλακτος
- 250 ml γάλα φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την καραμέλα μέχρι να ομογενοποιηθουν και να έχουμε μια λεία κρέμα… Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα τα βουτάμε στο σοκολατούχο γάλα και τα στρώνουμε με την σειρά σ’ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε λίγη κρέμα και επαναλαμβάνουμε για άλλες 2 φορές την διαδικασία… τελειώνουμε με κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο…
Βάζουμε το γάλα σ’ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Το μείγμα μας θα είναι λίγο αραιό στην αρχή αλλά θα αρχίσει να σφίγγει και κυρίως στο ψυγείο….
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε την κουβερτούρα πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να το σερβίρουμε…
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr