ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο τηγάνι 500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,1 κούπα ελαιόλαδο,μισό κουταλάκι το γλυκού κανέλα και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τέλος ρίχνουμε μια κούπα τριμμένο (σκόνη) αμύγδαλο καβουρδισμένο.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 κούπες ζάχαρη,4 κούπες νερό,ξυλάκι κανελας1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού βράσιμο 3 λεπτά.
Οπότε ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στο μείγμα σιμιγδαλιού ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και το σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα και πάνω το καπάκι.
Όταν μισοκρυώσει το κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ