in

Cheesecake Nutella με extra γλάσο πραλίνας φουντουκιού 🍫

Υλικά

8-10 μερίδες

  1. Για την βάση του cheesecake
  2. 300 γρ μπισκότα Μιράντα ή digestive (εγώ χρησιμοποίησα μισά Μιράντα μισά digestive)
  3. 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  4. Για την κρέμα γέμισης nutella ή μερέντα (πραλίνα φουντουκιού)
  5. 500 γρ τυρί μασκαρπόνε
  6. 400 γρ nutella ή μερέντα
  7. Για το γλάσο πραλίνας φουντουκιού
  8. 100 ml 35% λιπαρά κρέμα γάλακτος
  9. 200 γρ πραλίνα φουντουκιού (nutella ή μερέντα)
  10. 1 στρογγυλή φόρμα με έλασμα διαμέτρου 24-26 εκατοστών
  11. Για την διακόσμηση, πουράκια

Βήματα

30′ + 4 ώρες αν


  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο Multi

  2. Μέχρι να γίνουν σκόνη

  3. Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Προσοχή όχι να βράσει απλώς να λιώσει

  4. Μέσα στην φόρμα μας, με ένα κουτάλι αναμιγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν μια συμπαγής μάζα

  5. Απλώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού το μείγμα πιέζοντας ελαφρά. Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τοιχώματα σαν τάρτα. Η βάση του γλυκού μας πρέπει να είναι λεία και επίπεδη

  6. Σκεπάζουμε την βάση με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα γέμισης

  7. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το μασκαρπόνε και προσθέτουμε την nutella ή μερέντα

  8. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5′ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

  9. Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και με μια σπάτουλα “στρώνουμε” την κρέμα γέμισης

  10. Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα να “σταθεί”

  11. Μετά το πέρασμα του χρόνου ετοιμάζουμε το γλάσο πραλίνας φουντουκιού. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει) και προσθέτουμε τα 200 γρ πραλίνας φουντουκιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα να είναι παχύρευστο. Αφήνουμε να κρυώσει για 10′

  12. Ρίχνουμε το γλάσο πραλίνας φουντουκιού πάνω στο chessecake και περιστρέφουμε με τα χέρια μας την φόρμα να πάει παντού και να “στρωθεί” από μόνη της. Σκεπάζουμε την φόρμα μας με αλουμινόχαρτο

  13. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει καλά

  14. Μετά το πέρασμα του χρόνου βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο

  15. Σερβίρουμε σε μερίδες και απολαμβάνουμε όσο είναι δροσερό. Καλή σας απόλαυση

    cookpad.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Στα Xέρια Του Θεού! Προσευχήσου στόν Κύριο ολόθερμα.

Αυγό μάτι σε ροδέλες χρωματιστής πιπεριάς