Υλικά συνταγής
- 2-3 κιλά χοιρινό (μπούτι χωρίς κόκαλο ή ψαρονέφρι) σε ρολό, με την πέτσα του
- 2-3 σκόρδο σκελίδες, κομμένες στη μέση
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 1/2 κιλό πατάτες χοντροκομμένες (προαιρετικά)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 φύλλα δάφνη
- λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι
- μπαχάρι σε κόκκους
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό και μπήγετε τις σκελίδες σκόρδου σε διάφορα σημεία. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε φέτες. Τοποθετείτε το κρέας, τις πατάτες (προαιρετικά) και τα κρεμμύδια σε γάστρα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη δάφνη και το μπαχάρι. Ρίχνετε μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό και περιχύνετε όλα τα υλικά με το λάδι.
- Ψήνετε το χοιρινό σε μέτριο φούρνο στους 180-200 °C για 2 ώρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, συμπληρώνετε λίγο νερό επιπλέον αν χρειάζεται. Ξεσκεπάζετε τη γάστρα και αφήνετε την πέτσα του χοιρινού να ροδίσει. Προσθέτετε το ταμπάσκο στο τέλος, 10΄ προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμο.