Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 3/4 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 φλ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες (να έχουμε βγάλει το κουκούτσι) όχι ξιδάτες.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με το χέρι τον χυμό και το λάδι, ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά και αφράτη. Παίρνουμε από την ζύμη κομματάκι σε μέγεθος ενός καρυδιού και τo ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι, βάζουμε στο κέντρο λίγες ελίτσες και πιέζουμε τις άκρες να κλείσει. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 40′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ευχάριστα ζεστά ή κρύα.
Ανακατεύουμε με το χέρι τον χυμό και το λάδι, ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά και αφράτη. Παίρνουμε από την ζύμη κομματάκι σε μέγεθος ενός καρυδιού και τo ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι, βάζουμε στο κέντρο λίγες ελίτσες και πιέζουμε τις άκρες να κλείσει. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 40′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ευχάριστα ζεστά ή κρύα.
- Αν θέλουμε ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, απλώνουμε μέσα τις ελίτσες και την τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε στο ταψί.
- Ακόμα μπορούμε να ενσωματώσουμε τις ελιές μέσα στην ζύμη και να φτιάξουμε κατευθείαν στρογγυλά τα πιτάκια μας.