in

Ελιοπιτάκια – ρολό με σπανάκι και τυριά

Υλικά συνταγής

  • 8 χωριάτικα φύλλα, έτοιμα ή σπιτικά
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. χαλούμι
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σπανάκι και τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Ανακατεύετε το σπανάκι, τα πράσα, το χαλούμι, τις ελιές, τη φέτα, τα αυγά και τον άνηθο σε μεγάλη λεκάνη. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πάλι καλά.
  2. Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγετε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνετε, φτιάχνοντας 24 ρολά. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί αραιά το ένα από το άλλο και τα αλείφετε με λίγο λάδι. Ψήνετε τα ελιοπιτάκια για 50’ περίπου στους 180 – 200 °C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Το κόλπο για να μη βουλιάζουν οι σταφίδες στη ζύμη

Απόδραση κρατουμένων αλβανικής καταγωγής από τις φυλακές Κορυδαλλού – Τους κατάλαβαν το επόμενο πρωί