Δεν νομίζω να έχετε φάει ωραιότερα νηστίσιμα Ελιόψωμα αφράτα, γευστικά,άπλα υπέροχα!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 φακελάκι μαγιά ξερή,1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, μισό ποτήρι χλιαρό νερό το ανακατεύουμε καλά και το σκεπάζουμε 10 λεπτά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε 2 κούπες αλεύρι και ανοίγουμε λακουβίτσα.
Ρίχνουμε. Στο μείγμα μαγιάς 80 ml.σπορέλαιο και μισό ποτήρι χλιαρό νερό και το ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο αλεύρι βάζουμε και λίγο αλάτι και ζυμώνουμε θέλουμε μαλακή ζύμη αφράτη.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε 5 λεπτά και την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπάλες της όποιες της σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια της τοποθετούμε στην λαδόκολλα και της ανοίγουμε στο κέντρο της τρυπάμε μέσα στο κέντρο με οδοντογλυφίδα ,της λαδώνουμε καλά βάζουμε στο κέντρο ελιές γύρω γύρω σουσάμι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμός προθερμασμένο για 15 λεπτά φυσικά τον φούρνο!