Υλικά320 γραμ αμύγδαλα λευκά600 γραμ άχνη ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
βουτυρόκρεμα για την γέμιση
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ αλέθομαι τα αμύγδαλα μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα δυο ασπράδια!Την μεταφέρουμε σε μπολ και το χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ προσθέτοντας τα υπόλοιπα ασπράδια και 2 κουταλιές σούπας.αμύγδαλο λικέρ!Βάζουμε την ζύμη στο κορνέ και τοποθετούμε στο ταψί με.λαδόκολλα δισκάκια στα οποία βάζουμε ένα αμύγδαλο επάνω ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς
Βουτυρόκρεμα υλικά
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάριαάχνη ζάχαρη1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ασπρίσουν!ΣυναρμολόγησηΤοποθετούμε έναν εργολάβο ανάποδα βάζουμε κρέμα και το κλείνουμε με έναν άλλο εργολάβο
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Μου λείπει μια φωτογραφία στα σχόλια ως προς την εκτέλεση των γλυκών στο πρώτο στάδιο της εκτέλεσης θα είναι ένα μείγμα μαλακό και κάπως υγρό που θα πλάθεται αλλά μόλις πάμε στο δεύτερο στάδιο το οποίο μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και ρίχνουμε τα ασπράδια παίρνει την μορφή την ρευστή μαλακή αφράτη!
πηγή: xryses-syntages.gr