in

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά: Πανεύκολη ελληνική τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά

Τα υλικά της συνταγής για ελληνική τυρόπιτα

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300γρ. φέτα θρυμματισμένη


50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

1 αβγό

1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]

120 ml γάλα

πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Η εκτέλεση της συνταγής για ελληνική τυρόπιτα

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση.

Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά

Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Νατάσα Θεοδωρίδου: Άβαφη σε βίντεο μέσα από το αεροπλάνο για Αυστραλία – «Σαν Άγγελος»

Εξομολόγηση από τη Μαίρη Λίντα: «Έτρωγα ξύλο κάθε τρεις και λίγο από τον άνδρα μου. Έφυγα και μεγάλωσα το παιδί μου με αξιοπρέπεια»