in

Εύκολη και γρήγορη συνταγή Ρολό με Μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή Ρολό με Μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα!Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:


4 αυγά1 φλ. αλεύρι1 φλ. ζάχαρη1 βανίλια1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. νερό βρύσηςλαδόκολαμερένταΠώς το κάνουμε:Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά

Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί.Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις).Το αφήνουμε για 20′ για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό. το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη.Λίγα μυστικά ακόμα

Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μη σπάσει το παντεσπάνι όταν το κάνουμε ρολό.

Εάν θέλουμε μπορούμε αντί για μερέντα να βάλουμε ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει.Πηγή: daddy-cool.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Το πρώτο σουβλάκι για χορτοφάγους είναι γεγονός και σερβίρεται στα Εξάρχεια

Αυτές οι τροφές έχουν τον περισσότερο σίδηρο (ΛΙΣΤΑ)