Αυτή η συνταγή για Κολοκυθόσουπα Βελουτέ είναι τόσο εύκολη που θα τη φτιάχνετε πολύ συχνά αφού είναι έτοιμη σε 30 λεπτά.
Πολλές συνταγές για κολοκυθόσουπα έχουν πατάτα, γάλα και πολλά μπαχαρικά αλλά στη δική μου εκδοχή η γεύση είναι απλή και η σούπα ετοιμάζεται χωρίς πολλά υλικά και χωρίς δυσκολία στην προετοιμασία.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κύμινο
250 γρ ζωμό λαχανικών
στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ή στα 8.
Καθαρίζουμε τη σκελίδα του σκόρδου και την διατηρούμε ολόκληρη.
Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα κομμάτια της κίτρινης κολοκύθας.
Σοτάρουμε όλα τα υλικά της κολοκυθόσουπας για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αρκετά.
Σιγοβράζουμε τη σούπα κολοκύθας με κλειστό καπάκι για 20-25 λεπτά και ενδιάμεσα την ανακατεύουμε 2 φορές.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και χτυπάμε καλά τη σούπα κολοκύθας με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε την πιο απαλή κολοκυθόσουπα βελουτέ.
Σερβίρουμε τη κολοκυθόσουπα και σε κάθε ένα πιάτο προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι.
Για ιδιαίτερες στιγμές μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με λίγες σταγόνες απο λάδι τρούφας και θα αποκτήσετε την πιο ξεχωριστή κολοκυθόσουπα βελουτέ!
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!