Μπορεί οι μπεζέδες να θεωρούνται ένα από τα πολλάγλυκά γάμου, αλλά εμπιστέψου με όταν σου λέω ότι για τις ξαφνικές λιγούρες είναι ότι πρέπει. Είναι από τα πιο ανθεκτικά γλυκά και μπορείς να τα έχεις για πολύ καιρό τυλιγμένα σε σελοφάν χωρίς να πάθουν τίποτα. Επίσης, να σου πω πως η συνταγή είναι εκνευριστικά απλή οπότε ακόμα και δεν το έχεις με τα γλυκά- όπως η λεβεντιά μου- θα σου φανεί πραγματικά παιχνιδάκι.
Πάμε, λοιπόν, να δούμε αυτή την εύκολη συνταγή για νόστιμους μπεζέδες. Τα υλικά είναι μόνο 3 και η εκτέλεση απλή. Λίγη προσοχή θα χρειαστεί στο ανακάτεμα μιας και οι μπεζέδες είναι γνωστοί και ως μαρεγκάκια. Αυτό σημαίνει ότι θέλεις η μαρέγκα σου να είναι αφράτη για να βγει το γλυκόσου απλά τέλειο.
Συνταγή για μπεζέδες
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ. ζάχαρη
- 100γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεκίνα να χτυπάς τα ασπράδια του μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν. Τώρα σιγά, σιγά ρίξε την ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα του μείγματος μέχρι να έρθει και να δέσει και να γίνει ουσιαστικά μαρέγκα. Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι και να τα χτυπάς στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα. Μεσαία προς χαμηλή για να μην σου “κόψει” η μαρέγκα.
Σε αυτό το σημείο χαμήλωσε και άλλο την ταχύτητα και πρόσθεσε την άχνη ζάχαρη. Ανακάτεψε απαλά και σίγα το μείγμα της μαρέγκας για να παραμείνει αφράτο. Αν θες να είσαι εντελώς σίγουρη ότι θα παραμείνει αφράτο το μείγμα, μπορείς να αφήσεις στην άκρη το μίξερ και με μια σπάτουλα αργά και σταθερά να ανακατέψεις εσύ χειροκίνητα. Έτσι, θα έχεις και περισσότερο έλεγχο.
Τέλος, στρώσε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάλλε σε κορνέ τη μαρέγκα και ξεκίνα να κάνεις αυτό το λουλουδάτο ή ή σαν “τελείωμα από σαντιγί” σχήμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 για μιάμιση ώρα. Μην ανοίξεις καθόλου τον φούρνο πριν τη μιάμιση ώρα γιατί μπορεί να σου ξεφουσκώσουν οι μαρέγκες σου. Αφού περάσει η ώρα, βγάλε τους μπεζέδες από τον φούρνο και άστους να κρυώσουν καλά. Τύλιξε τους με μεμβράνη και όποτε σε πιάνει η λιγούρα όρμα!
Extra Tips:
Μερικοί προσθέτουν στο μείγμα για τους μπεζέδες και 1κ.γ κορν φλάουρ και κάποιο άρωμα όπως βανίλια. Αν θέλεις μπορείς και εσύ να το προσθέσεις για πιο γεμάτη γεύση. Επίσης αν θέλεις πολύχρωμους μπεζέδες, απλά στο τέλος πρόσθεσε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και με απαλές κινήσεις ανακάτεψε.