ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι:
- 1 μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό (περίπου 350ml)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. σπορέλαιο
- Αλεύρι γοχ, όσο χρειαστεί για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Για τη γέμιση:
- 700 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
- 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- Λάδι
- Αλάτι κατά βούληση
- Πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι. Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
1 πλάκα Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
Φτιάχνουμε το ζυμάρι συνήθως το πρωί, αν σκοπεύουμε να ετοιμάσουμε την πίτα το βράδυ, ή το βράδυ αν θέλουμε να τη φτιάξουμε το πρωί, γιατί πρέπει να το αφήσουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες.
Αφού ετοιμάσετε το ζυμάρι, χωρίστε το σε 2 μέρη. Ανοίξτε το πρώτο μισό σε ένα φύλλο όσο το ταψί σας. Βουτυρώστε με το μισό Βιτάμ. Τυλίξτε το σε σαλιγκάρι και τοποθετήστε το σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο. Κάντε το ίδιο και με το υπόλοιπο μισό ζυμάρι.
Μετά από αρκετές ώρες στο ψυγείο, βγάζουμε τα ζυμαρένια κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα φύλλο και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Στρώνουμε τη γέμιση και ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο.
Χαράζουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερού. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να αποκτήσει ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.