Υλικά
Για το παγωτό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,
400 γρ. γάλα εβαπορέ
250 γρ. φυτική σαντιγύ
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα2 βανίλιεςΓια την βάση κορμό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
8 κ.σ. Κακάο άγλυκο1 κουτί ζαχαρούχο
Λίγο κονιάκ1 1/2 πακέτο μπισκόταΕκτέλεση
Χτυπάμε την σαντιγύ να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και το γάλα. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες το παγωτό είναι έτοιμο. Αν θέλουμε προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο μέσα σε λίγο ζεστό γάλα για παγωτό σοκολάτα. Αυτό ήταν το παγωτό βανίλια είναι έτοιμο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο ναλιώσει και προσθέτουμε το κακάο να ενώθεί και έπειτα το ζαχαρούχο. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε τα μπισκότα και τα περιχίνουμε με το μείγμα και τοποθετούμε στο πάτω του τσέρκι και ντο πιέζουμε να πάει παντού. Στο τέλος ρίχνουμε το παγωτό από πάνω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες και ή τούρτα παγωτό είναι έτοιμη.
Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες.
Πηγή: cookings.gr