Η Συνταγή είναι της κ. Sofi Tsiopou – “Οι Λιχουδιές της Σόφης”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ.φύλλο καταίφι
125 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο
100 γρ.φυστίκι αιγίνης ή αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1.500 ml γάλα φρέσκο
1 κουτάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια για ζεστή κρέμα(160 γρ.)
1 κ.σ κορν φλάουρ γεμάτη
2 βανίλιες
125 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ.άχνη ζαχαρη
1 κρόκο αυγού
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
2 μόρφατ κονσερβες κρύες απ το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πρώτα ξεκινάω με την ζεστή κρέμα.Σ ένα μπολάκι ρίχνω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω μ ένα σύρμα.Προσθέτω τον κρόκο και τις βανίλιες και το αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει καλά.
Επειτα ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.Προσθέτω το μίγμα του κρόκου ανακατευω καλά και την αδειάζω σ’ένα μπολ.Την σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω για να μη πιάσει πέτσα και την αφήνω να κρυώσει.Επειτα την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και να γυαλίσει.(Εσείς μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο και να ρίξετε την κρέμα ζεστη κατευθείαν πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο.Εγώ το κάνω γιατί βγαίνει πιο αφράτη η κρέμα)
-Σε πυρέξ μακρόστενο ή άλλο ταψάκι απλώνω το καταίφι και πασπαλίζω με τα ξηροκάρπια (αν βάλω).
Περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
Σε κατσαρολάκι βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και ριχνω στο τέλος τη βανίλια.
Σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι το καυτό φύλλο.
Απλώνω πάνω από το σιροπιασμένο φύλλο(ας είναι ζεστό) την αφρατεμένη κρέμα.
Χτυπάω στο μίξερ τα μορφατ 5 λεπτά να γίνει διπλασια η ποσότητα σε όγκο και ρίχνω τις βανίλιες και το ζαχαρούχο.
Την απλώνω όλη πάνω από την κρέμα βανίλιας και κρατάω λίγη για να γαρνίρω στο τέλος.
Γαρνίρω όπως θέλω,εγώ έβαλα κερασάκια γλασέ και τριμμένο αμύγδαλο.