in

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

Συστατικά 

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • Ζαχαρη – 145 γρ.
  • Αβγα – 5 τεμ.
  • Αλευρι φαριν απ κοσκινισμενο – 140 γρ.
  • Κακαο αγλυκο κοσκινισμενο – 35 γρ.
  • Βανιλιες – 3 καψουλακια
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • Κρεμα γαλακτος πολυ παγωμενη με 35% λιπαρα – 800 γρ.
  • Αχνη ζαχαρη – 100 γρ.
  • Κομποστα βυσσινο σε σιροπι – 425 γρ.
  • Μαρμελαδα κερασι – 150 γρ.
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • Σιροπι απο τα βυσσινα – 240 ml
  • Ζαχαρη – 240 γρ.
  • Ρουμι λευκο – 80 ml
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
  • Νιφαδες κουβερτουρας – 200 γρ.

Εκτέλεση

Για το παντεσπανι βαζουμε τα αβγα με την ζαχαρη στον καδο του μιξερ και τα χτυπαμε.

Θελουμε να αφρατεψουν,ασπρισουν και ογκωσουν.


Κατοπιν σταματαμε το χτυπημα και προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι με κακαο και βανιλιες.
Ανακατευουμε πολυ απαλα απο κατω προς τα επανω με πλαστικη μαριζ.

Σε μια στρογγυλη αποσπωμενη φορμα Νο24 στρωνουμε αντικολλητικο χαρτι και στρωνουμε το μιγμα.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175-180 στον αερα για 20 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας).
Καλο ειναι να εχουμε ετοιμασει το παντεσπανι μας απο το προηγουμενο βραδυ ωστε να μπορουμε να το χωρισουμε σε 3 δισκους χωρις να εχουμε ατυχηματα.

Στραγγιζουμε τα βυσσινα απο την κονσερβα και τοποθετουμε το σιροπι με την ζαχαρη σε κατσαρολακι.

Το αφηνουμε να βρασει για 2 λεπτα (απο την ωρα του βρασμου κραταμε τον χρονο.)

Το αφηνουμε εκτος φωτιας να μισοκρυωσει και προσθετουμε το ρουμι.

Αφου εχουμε παγωσει πολυ καλα τον καδο του μιξερ με το συρμα (εξαρτημα) και την κρεμα γαλακτος ριχνουμε στον καδο την κρεμα με την αχνη ζαχαρη και τα χτυπαμε για 5 λεπτα περιπου.

Ωστε να εχουμε μια αφρατη σαντιγι.Την τοποθετουμε στο ψυγειο μεχρι να ερθει η ωρα να την χρησιμοποιησουμε.

Εχουμε χωρισει το παντεσπανι σε 3 δισκους ισοπαχους.

Με ενα πινελο βρεχουμε πολυ πολυ καλα με το σιροπι το πρωτο παντεσπανι.

Κατοπιν στρωνουμε την μαρμελαδα.

την συνεχεια λιγη δοση απο την σαντιγι και σκορπιζουμε μερικα απο τα βυσσινα.

Καλυπτουμε απο πανω με το δευτερο παντεσπανι,σιροπιαζουμε πολυ καλα,καλυπτουμε παλι με σαντιγι και βυσσινα.

Τελος προσθετουμε το τριτο παντεσπανι το σιροπιαζουμε και αυτο και καλυπτουμε επιφανεια και πλαινα της τουρτας με την σαντιγι.

Δημιουργουμε ροζετες με το κορνε ζαχαροπλαστικης,και πασπαλιζουμε ολη την τουρτα και τα πλαινα της με νιφαδες κουβερτουρας.Διακοσμουμε με λιγα βυσσινα.
Παγωνουμε πολυ καλα την τουρτα και απολαμβανουμε την καθε πιρουνια.

syntagestisgogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μάρθα Κουτουμάνου – Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Διαψεύδουν τις φήμες για την πώληση της βίλας στο Πόρτο Ράφτη

Μαρίνα Πατούλη: Grande εμφάνιση στα λευκά, για να παντρέψει φιλικό της ζευγάρι! [pics]