Σήμερα ήταν από εκείνες τις μέρες που ξυπνάς το πρωί με όρεξη και έμπνευση να κάνεις κάτι καινούριο! Στην περίπτωση τη δική μου, αφορούσε μια καινούρια συνταγή για το blog μου, το οποίο το είχα αμελήσει λίγο… Όχι ότι σταμάτησα να μαγειρεύω! Απλώς δεν είχα φτιάξει κάτι φρέσκο και πρωτότυπο που να αξίζει τον κόπο να το μοιραστώ μαζί σας! Όμως το σημερινό πιάτο, όχι μόνο αξίζει, αλλά θα ήταν κρίμα να το κρατήσω μυστικό, από τη στιγμή που είναι τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο! Θα χρειαστείτε λίγα πολύ απλά φρέσκα υλικά και περίπου 30′ μαζί με την προετοιμασία του! Επομένως, εξυπηρετεί και όσους έχουν ελάχιστο χρόνο να ασχοληθούν με την κουζίνα! Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και υγιεινό και το μόνο που θα χρειαστείτε για συνοδευτικό, είναι μια σαλάτα της επιλογής σας και μια φέτα ψωμί! Δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας!
Υλικά (για 4 άτομα):
- 600 gr. φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε 4 ισομεγέθεις λεπτές φέτες
- 4 μεγάλες ροδέλες ντομάτας (~ 1 cm. πάχος)
- 4 φέτες καπνιστό τυρί (γραβιέρα, κασέρι ή μετσοβόνε ~ 0,5 cm. πάχος)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. εστραγκόν ξερό
- 1,5 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή στα τρία αν είναι μεγάλα)
- 1 κ.σ. οξύμελι (ή ξίδι μπαλσάμικο)
Για το πέστο δυόσμου:
- 2 χούφτες φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. ξερό ανθότυρο τριμμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1,5 κ.σ. κουκουνάρι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τα σοτάρω ελαφρά για 1′-2′ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζω με τη ρίγανη, το εστραγκόν, και την πάπρικα και τα μεταφέρω σε ταψί.
- Καλύπτω κάθε φιλέτο με μία φέτα ντομάτα. Τοποθετώ επάνω της 2-3 φύλλα δυόσμου και καλύπτω με μία φέτα τυρί. Πασπαλίζω με λίγη πάπρικα ακόμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12′-15′ (αναλόγως το πάχος του κρέατος).
- Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζω το πέστο. Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά. Έπειτα αναμειγνύω καλά τα κομμένα ντοματίνια με το ξίδι και το πέστο.
- Μόλις γίνουν τα φιλέτα τα σερβίρω στο πιάτο μοιράζοντας επάνω το μείγμα με τα ντοματίνια και το πέστο.