Υλικά συνταγής
- 800 γρ. φιλέτο χοιρινό ή μοσχαρίσιο
- ½ μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 4-5 μικρά, ξερά κρεμμυδάκια
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 60-70 γρ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια καθαρισμένα, το δεντρολίβανο, τους κόκκους μπαχάρι και το κρασί και βράζετε μέχρις ότου μείνει η ποσότητα του υγρού περίπου ενάμισι ποτήρι του κρασιού.
- Στο μεταξύ σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και τηγανίζετε το φιλέτο, αφού το αλατοπιπερώσετε. Μόλις ψηθεί το φιλέτο, περίπου σε 12΄-15΄, απ’ όλες τις πλευρές του, το βγάζετε.
- Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα του κρασιού και τη δένετε σε σιγανή φωτιά. Κόβετε το φιλέτο σε 4 χοντρές φέτες ή 8 πιο λεπτές και τις μαγειρεύετε μέσα στην κρασάτη σάλτσα 3΄- 4′ γυρίζοντάς τις κι απ’ τις δυο πλευρές. Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα τους. Αν θέλετε συνοδεύετε το φαγητό με πουρέ πατάτας, ψητές ή τηγανητές πατάτες.
Απολαύστε με
- Κόκκινο κρασί