Υλικα
- ενα πακετο φυλλο κρουστας το οποιο ανοιγετε τελειως και το κοβετε με την μακρια μερια προς εσας σε τρια ισα μερη..τα οποια στοιβαζετε το ενα πανω στο αλλο
- ενα πακετο βουτυρο γαλακτος λιωμενο
- ενα κουτι ζαχαρουχο γαλα ,
- ινδικη καρυδα περιπου δυο πακετα η χυμα περιπου 300 γρ..η οσο σηκωσει
- ενα σφηνακι λικερ μαλιμπου η μια βανιλια
σιροπι
- ενα ποτηρι ζαχαρη
- εναμιση ποτηρι νερο
- χυμο ενος πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σιροπι
βαζετε σε μια κατσαρολα το νερο και την ζαχαρη κι αφηνετε να βρασουν για δεκα λεπτα να γινουν σιροπι.ριχνετε μεσα τον χυμο πορτοκαλιου και συνεχιζετε το βρασιμο για δεκα λεπτα ακομα..κατεβαζετε κι αφηνετε στην ακρη να κρυωσει.
φλογερες
λιωνετε το βουτυρο ελαφρα χωρις να καψει. προθερμαινετε τον φουρνο στους 180 βαθμους.
παιρνετε ενα ταψι μεγαλο παραλληλογραμο πυρεξ και το βουτυρωνετε με ενα πινελακι
σε ενα μπωλ ριχνετε το ζαχαρουχο το ενα τριτο απο το λιωμενο βουτυρο και καρυδα τοση οση να γινη ενα μιγμα αφρατο οχι σφιχτο.ριχνετε μεσα και το λικερ αν βαλετε η την βανιλια.
παιρνετε τα φυλλα μπροστα σας και βουτυρωνετε ενα ενα φυλο και βαζετε μεσα ενα κουταλακι γεματο γεμιση..το ρολαρετε μεχρι την μεση και μετα γυριζετε τις εξω ακρες προς τα μεσα να κλειστη μεσα η γεμιση.τοποθετειτε στο ταψι.ετσι συνεχιζετε με ολο το μιγμα.
Βουτρωνετε με το υπολοιπο βουτυρο και ψηνετε στον φουρνο περιπου μιση ωρα μεχρι να ροδισει καλα..μην στριμωξετε τα ρολακια στο ταψι.αφηστε λιγη αποσταση να ψηθουν απο παντου.μολις ροδισουν καλα τα βγαζετε και τα αναποδογυριζετε μεσα σε ενα αλλο ταψι.περιχυνετε με ενα κουταλι το σιροπι να παει παντου..αφηνετε μεσα στο σιροπι περιπου 15 λεπτα και μετα τα βαζετε σε χαρτινα θηκακια.τοποθετειτε σε μια πιατελα..αφου κρυωσουν τα βαζετε ψυγειο ξεσκεπαστα…καλη επιτυχια!!
Συνταγή από Roula’s sweet corner
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr