Ας θυμηθούμε τη γεύση της θάλασσας με αυτή την υπέροχη συνταγή φρέσκων καλαμαριών, που χαρακτηρίζεται από εκλεπτυσμένη γεύση. Η σάλτσα ντομάτας προσθέτει μια μοναδική αίσθηση φρεσκάδας, ενώ το ρυζάκι ολοκληρώνει το πιάτο. Μια συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γευστικά μονοπάτια και θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν.
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλα καλαμάρια, πλυμένα και κομμένα σε κομματάκια
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Λίγη κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 3 φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες
- 100 γρ πουμαρό και λίγα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Λίγο ούζο, για επιπλέον γεύση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε τα υλικά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να αναδείξουν τις αρώματά τους.
Αφού το κρεμμύδι γίνει διάφανο, ρίξτε τα κομμένα καλαμάρια και το ούζο. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Μετά, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, το πουμαρό και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε πάπρικα κατά προτίμηση.
Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να απορροφήσουν τα καλαμάρια όλες τις γεύσεις. Στο τέλος, πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.
Ρύζι
- 3 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι κίτρινο ρύζι
- 1 κύβο λαχανικών
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
Καλή επιτυχία!