Ή κάνεις σωστά και ολοκληρωμένα το «έγκλημα» ή όχι. Καλοκαίρι και η σοκολατόπιτα, θέλει τη συνοδεία από μία μπάλα παγωτό. Σας βάζουμε και τη συνταγή, που είναι πανεύκολη και γρήγορη και μέσα σε λίγα λεπτά ο πειρασμός θα είναι έτοιμος.
Υλικά
250 γραμ. βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βραστό νερό
¾ του φλιτζανιού κακάο
4 αυγά
1 βανίλια
1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 δόση σιρόπι (1 κούπα ζάχαρη και 2 νερό)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέστε το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού λιώσουν, προσθέστε το νερό.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με την βανίλια.
Τα προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνετε και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώστε ένα πυρέξ, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε για είκοσι λεπτά στους 180 βαθμούς
Παράλληλα ετοιμάζετε το σιρόπι, ώστε μόλις βγει το γλυκό, να έχει κρυώσει.
Μόλις βγάλετε το γλυκό, ρίχνετε το σιρόπι κι αφήνετε λίγο να κρυώσει, πριν σερβίρετε.