Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Την προηγούμενη εβδομάδα δεν δημοσίευσα συνταγή, γιατί λείπαμε στην Κύπρο, όπου παραβρεθήκαμε στον γάμο του αδερφού του Κωστή! Να μας ζήσεις, Διονυσάκη! Θα σας γράψω τις εντυπώσεις μας από το νησί της Αφροδίτης σε επόμενη ανάρτηση. Τα περάσαμε όμορφα και …καυτά! Παναγία μου, τι ζέστη ήταν αυτή;;; Ό,τι και να σας πω θα είναι λίγο!
Λοιπόν, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ απλή συνταγή, μα συνάμα πολύ εύχρηστη και νόστιμη. Όσοι είστε vegan ή έχετε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά ή απλά αποφεύγετε τα τυριά, θα την βρείτε πολύ χρήσιμη. Το τριμμένο τυρί είναι κάτι που μας λείπει και το να τα αντικαταστήσουμε με κάτι φυτικό είναι σημαντικό, σωστά; Παλιότερα σας είχα δείξει αυτή την εκδοχή με κάσιους. Τώρα σας έχω μια ακόμα καλύτερη με καρύδια! Το έχω δοκιμάσει και με μακαρονάδα, αλλά και με πράσινη σαλάτα με λιαστές ντομάτες και ήταν υπέροχο! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα…Ο Δημήτριος ο Πολιορκητής (ήτοι ο γιόκας μου) αλωνίζει στο σαλόνι! Έχω την εντύπωση ότι όσο μεγαλώνει, τόσο ζωηρεύει! Πράγμα που σημαίνει ότι τόσο περισσότερο βομβαρδισμένο είναι το σπίτι μας και τόσο πιο νοκ άουτ είμαστε εμείς…Χαχαχα!
Φιλιά πολλά, να περνάτε όμορφα και να φροντίζετε τον εαυτό σας! Μουάτς!
Υλικά για ένα βαζάκι:
130 γρ. καρύδια
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη το καρύδι. Μετά μεταφέρω σε αεροστεγές βαζάκι και φυλάσσω στο ψυγείο.