in

Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με ζαμπόν και τυρί (Κόρντον Μπλου)

Υλικά συνταγής

  • 6 λεπτές φέτες φιλέτο χτυπημένο ή σνίτσελ κοτόπουλου
  • 6 φέτες μαλακό, κίτρινο τυρί που λιώνει
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά λάδι και επιπλέον λάδι για το τηγάνισμα
  • 2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά και αλεύρι ανακατεμένα
  • φρέσκια, πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε πόνω σε κάθε σντίτσελ ή φιλέτο 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα τυρί και τα διπλώνετε κλείνοντας στο εσωτερικό τους το τυρί και το ζαμπόν. Τα συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε ελαφρά (με σκέτο αλεύρι).
  2. Χτυπάτε τα αυγά με τη μία κουταλιά λάδι και βουτάτε προσεκτικά τα σνίτσελ μέσα. Πανάρετε τα σνίτσελ στο μείγμα αλευριού-τριμμένης φρυγανιάς και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να σφίξουν.
  3. Βγάζετε τα σνίτσελ απ’ το ψυγείο, ζεσταίνετε το λάδι και τα τηγανίζετε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες,  και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά.

Λίγα λόγια για τη συνταγή


Τυπικό πιάτο της αυστροελβετικής κουζίνας το “γεμιστό” αυτό είδος σνίτσελ πρωτοσυναντιέται σε βιβλίο μαγειρικής στα τέλη της δεκαετίας του 1940 (με σνίτσελ μοσχαρίσιο). Στην Ελλάδα αγαπήθηκε ιδιαίτερα -όμως πολύ συχνά καταναλώνεται τυποποιημένο, στην κατεψυγμένη, προτηγανισμένη εκδοχή του. Κι όμως, η σπιτική συνταγή δεν είναι τόσο δύσκολη και βγαίνει εξίσου νόστιμη με κοτόπουλο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μαζική προσέλευση γύφτων στις εκλογές του κλεφτοπασόκ: Έτσι αυξάνουν την συμμετοχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλάκα σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια