Υλικά
-
Για μια παγοθήκη:
-
2 πλάκες κουβερτούρα υγείας, γάλακτος ή λευκής σοκολάτας
-
Γέμιση της αρεσκείας μας. (Εγώ εδώ χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα φράουλα με λικέρ)
Οδηγίες
-
Βάζουμε την παγοθηκη στην κατάψυξη και λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρι. Την αφήνουμε στην άκρη και βγάζουμε την παγοθηκη από την κατάψυξη. Αν θέλουμε να ρίξουμε κάτι στέρεο όπως ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε λίγους στην θήκη πρώτα. Με ενα κουτάλι αρχίζουμε και γεμίζουμε σοκολάτα περιστρέφοντας γύρω γύρω την παγοθηκη να πάει η σοκολάτα παντού. Βάζουμε για 5- 10 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει το πρώτο στρώμα.
-
Βγάζουμε από την κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε δεύτερη φορά αν χρειαστεί. Αλλιώς με ένα κουταλάκι γεμίζουμε προσεκτικά και ρίχνουμε σοκολάτα από πάνω να κλείσει καλά. Τοποθετούμε κατάψυξη για μισή ώρα το λιγότερο πριν τα βγάλουμε από την παγοθηκη και σερβίρουμε.