in ,

Η διαφορά των πορτοκαλιών με «μεγάλο αφαλό» και «μικρό αφαλό»

 

Η διαφορά μεταξύ πορτοκαλιών με μεγάλο αφαλό και πορτοκαλιών με μικρό αφαλό.

Όταν διαλέγουμε  πορτοκάλια, βλέπουμε ότι μερικά έχουν μεγάλο και στρογγυλό αφαλό με μια πολύ καθαρή εσοχή στη μέση, ενώ  άλλα έχουν μόνο μια μικρή κουκίδα. Όσον αφορά την ποιότητα, ποια είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των πορτοκαλιών μεγάλου αφαλού και πορτοκαλιών μικρού αφαλού;


Όταν κόβετε πορτοκάλια με μεγάλο αφαλό, θα δείτε ότι ο αφαλός είναι καλυμμένος με μια λευκή μεμβράνη, κυρίως φλούδα και μια καθόλου ελκυστική γεύση. Γενικά, τα κομμάτια του  πορτοκαλιού δεν είναι γλυκά και έχουν λιγότερο χυμό από το συνηθισμένο.

Αντίθετα, τα πορτοκάλια με μικρό αφαλό, δεν έχουν καθαρό αφαλό, η φλούδα είναι λεπτή, τα κομμάτια είναι πιο ζουμερά και γλυκά. Μπορούμε να πούμε ότι η γλυκύτητα και η περιεκτικότητα σε υγρό είναι οι διαφορές μεταξύ των πορτοκαλιών με μεγάλο αφαλό και των πορτοκαλιών με μικρό αφαλό. Όταν αγοράζετε πορτοκάλια, θα πρέπει να προσέχετε τον αφαλό για να επιλέξετε τα καλύτερα φρούτα.

 Πώς να επιλέξετε νόστιμα πορτοκάλια

Εκτός από τον αφαλό, όταν αγοράζετε πορτοκάλια, μπορείτε να βασιστείτε στους παρακάτω παράγοντες για να επιλέξετε τα πιο καλά φρούτα.

 Με βάση το χρώμα

Το εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα είναι το πρώτο πράγμα που μας τραβάει το βλέμμα όταν είμαστε στον πάγκο με τα πορτοκάλια, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι τα πορτοκάλια έχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις. Η ίδια ποικιλία πορτοκαλιού, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο περισσότερο ηλιακό φως έχει πάρει και έτσι έχει συσσωρεύει περισσότερη ζάχαρη στο εσωτερικό του, καθιστώντας το γλυκό και ζουμερό. Πρέπει να επιλέξετε αυτά τα φρούτα.

Με βάση το σχήμα

Στον πάγκο  βλέπουμε συχνά ελαφρώς οβάλ πορτοκάλια, στρογγυλά πορτοκάλια, χοντρά πορτοκάλια και ελαφρώς ζαρωμένα και τραχιά πορτοκάλια. Αν θέλετε να φάτε νόστιμα πορτοκάλια, θα πρέπει να επιλέξετε στρογγυλά πορτοκάλια γιατί θα είναι ζουμερά και γλυκά.

 Νιώστε με το χέρι

Πρέπει να κρατάτε το πορτοκάλι για να νιώσετε το βάρος του γιατί ένα μεγάλο φρούτο δεν είναι απαραίτητα βαρύ, μπορεί να έχει πολλή φλούδα και ξερά τμήματα.

Κρατήστε το πορτοκάλι στο χέρι σας, αν το νιώθετε βαρύ, είναι φρέσκο ​​και ζουμερό. Αντίθετα, αν το αισθάνεται ελαφρύ, σημαίνει ότι το πορτοκάλι έχει μαζευτεί και έχει αποθηκευτεί εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι νόστιμο.

Το να κρατάτε το φρούτο σας βοηθά επίσης να νιώσετε την απαλότητα ή τη σκληρότητα του πορτοκαλιού. Τα φρέσκα και ώριμα πορτοκάλια έχουν ελαστικότητα όταν τα πιέζετε. Αν είναι δύσκολο να το πιέσετε, το φρούτο έχει χοντρή φλούδα και δεν είναι νόστιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πέθανε γνωστός δημοσιογράφος (ΦΩΤΟ)

«Έλιωσαν» όλοι με το βίντεο του Ντάνου: Πήγε με την κορούλα του εκκλησία, την φίλησε και μετά φίλησε το σκήνωμα