Οι θρόμβοι αίματος στον εγκέφαλο μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλά η φύση μας δίνει έναν ισχυρό βοήθημα: το σκόρδο.
Αυτή η μικρή αλλά ισχυρή τροφή χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για θεραπεία και σήμερα, η επιστήμη επιβεβαιώνει πόσο αποτελεσματική είναι στην πραγματικότητα.
Γιατί το σκόρδο θεωρείται υπερτροφή;
Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, μια φυσική ένωση που βοηθά στην πρόληψη της υπερβολικής πήξης του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διατηρήσει την καλή κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει τον κίνδυνο μπλοκαρίσματος στον εγκέφαλο.
Το σκόρδο επίσης:
Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Μειώνει την κακή χοληστερόλη (LDL)
Καταπολεμά τη φλεγμονή
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Πώς να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για καλύτερα αποτελέσματα
Για να έχετε τα μέγιστα οφέλη για την υγεία, ειδικά για την αραίωση του αίματος, είναι καλύτερο να τρώτε ωμό σκόρδο, καθώς το μαγείρεμα μπορεί να μειώσει τις δραστικές του ουσίες.
Συμβουλές για τη χρήση του σκόρδου:
Λιώστε μια σκελίδα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν την καταναλώσετε.
Ανακατέψτε με μέλι για να έχει πιο απαλή γεύση.
Φάτε το πρωί μόλις σηκωθείτε ή προσθέστε το ωμό σε σαλάτες.
Σημείωση: Εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα, μιλήστε με το γιατρό σας πριν φάτε πολύ σκόρδο.
Άλλες τροφές που υποστηρίζουν την υγιή ροή του αίματος
Το σκόρδο είναι καταπληκτικό, αλλά δεν είναι η μόνη χρήσιμη τροφή. Αυτά παρακάτω μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς:
Τζίντζερ
Κουρκουμάς
Σολομός (πλούσιος σε ωμέγα-3)
Μούρα
Καρύδια
Τελικές Σκέψεις
Η προσθήκη σκόρδου στα καθημερινά σας γεύματα είναι ένας απλός, φυσικός και οικονομικός τρόπος για να φροντίσετε τον εγκέφαλο και την καρδιά σας. Η ικανότητά του να βοηθά στην πρόληψη των θρόμβων το καθιστά μια υπερτροφή που αξίζει να συμπεριληφθεί, ειδικά εάν έχετε κάποια καρδιακή νόσο στην οικογένειά σας.
Μια σκελίδα σκόρδο μπορεί να κάνει πολλά. Μην παραβλέπετε τη δύναμή του!