in ,

Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα

Συνταγή για Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα. Καλαμαράκια ψητά στον φούρνο, γεμιστά με φέτα, ρίγανη και μαϊντανό. Στο γαρνίρισμα σώς μουστάρδας.

Υλικά

  • καλαμαρακια 2
  • ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας

Για την γέμιση

  • φέτα Περίπου μισό κιλό
  • ρίγανη Λίγη
  • μαιντανος Λίγο

Για την σώς

  • μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
  • ελαιολαδο Μισό φλιτζάνι
  • λεμονι Μισό φλιτζάνι χυμό από
  • ρίγανη Κατά βούληση
  • μαιντανος Κατά βούληση

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα. Θα φτιάξουμε πεντανόστιμα καλαμαράκια ψητά στον φούρνο με φέτα και ρίγανη και θα τα περιλούσουμε με πεντανόστιμη και πανεύκολη σώς μουστάρδας. Είναι μία συνταγή πανεύκολη για τους λάτρεις των θαλασσινών.


Τα καλαμαράκια είναι σίγουρα ένα αγαπημένο φαγητό και αξίζει να τα δοκιμάσετε και με αυτόν τον τρόπο. Ένα πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε στα επίσημα τραπέζια μας, όλο το χρόνο και να ξετρελάνουμε όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους μας.

Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα

 

Καλαμαράκια -ψητά- με- φέτα -και- σώς- μουστάρδα-

Εκτέλεση για τα Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα:

Στην αρχή παίρνουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε καλά σε ένα πιάτο. Στην συνέχεια σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, την ρίγανη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφού φτιάξουμε την γέμιση, γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε βάζοντας οδοντογλυφίδα στην άκρη τους. Βάζουμε τα καλαμάρια σε πυρέξ στο οποίο έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο και βάζουμε από πάνω το ελαιόλαδο. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα.

Στην συνέχεια τα ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, βγάζουμε το ζουμί τους και τα ξανά βάζουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά στον φούρνο. Στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τα κόβουμε σε φέτες.

Εκτέλεση για την σώς μουστάρδας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα περιχύνουμε με την σώς τα καλαμάρια και απολαμβάνουμε.

Καλαμαράκια -ψητά- με- φέτα -και- σώς- μουστάρδα-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πέθανε 16χρονος τερματοφύλακας μόλις απέκρουσε πέναλτι με το στήθος

Δύσκολες ώρες τώρα: «Έναν σταυρό και μια προσευχή για το παιδάκι μου, ένα παιδί έχω…»