Ακολουθήστε τα βήματα για να δημιουργήσετε ατομικά γαλακτομπουρεκάκια. Απολαυστικό επιδόρπιο που θα θέλετε και δεύτερο κομμάτι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα.
Παράλληλα, σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε:
- 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα του σιμιγδαλιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση. Όταν παρατηρήσουμε ότι οι κορυφές του σύρματος στέκονται, είναι σχεδόν έτοιμο. Εγώ το αφήνω για ένα λεπτό ακόμα για να σφίξει λίγο περισσότερο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ βούτυρο γάλακτος.
Η συνταγή βγάζει περίπου 15-20 κομμάτια (τα πακέτα φύλλου κρούστας συνήθως περιέχουν 15 φύλλα, οπότε αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε δύο). Διπλώνουμε κάθε φύλλο στα τέσσερα, βουτυρώνοντας (150-200 γρ λιωμένο βούτυρο σε μπολ). Σε κάθε διπλωμένο φύλλο, βάζουμε 1½ κ.σ κρέμα, διπλώνουμε πρώτα τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρόλο, όχι πολύ σφιχτά.
Τοποθετούμε τα ρολά κολλητά σε ένα πυρέξ, ώστε να γεμίσει τελείως το σκεύος. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο, ψεκάζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180°C με αέρα. Όταν ροδίσουν καλά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
Σιρόπι
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι:
- 4 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 1 κ.σ γλυκόζη
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κ.σ λεμόνι
Βράζουμε για 7 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στα γαλακτομπουρεκάκια. Καλή επιτυχία!