Καρυδόπιτα ,εύκολη,αφράτη,υπέροχη !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Χτυπάμε 6 αυγά με μισή κούπα ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά.
Ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο,1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν χτυπάμε 1 λεπτό συνεχίζουμε ρίχνουμε βροχηδόν τα 180 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη χτυπάμε 1 λεπτό συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα χτυπάμε μισό λεπτό.
Λαδώνουμε το ταψί μας,το αλευρώνουμε το τινάζουμε και τοποθετούμε μέσα το μείγμα.
Προθερμασμένος φούρνος στους 180 βαθμούς και ψήσιμο 30 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 κούπες ζάχαρη,3 κούπες νερό,μισό χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι,βράσιμο 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι.
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 1 κούπα ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα από το ζεστό.
Ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 βανίλια.
Όταν κρυώσει καλά η κρέμα την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένης και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στην καρυδόπιτα και γαρνίρομαι με καρύδια.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ