in ,

Κατσικάκι φούρνου με σκόρδο και πατάτες με μέλι

Ακόμα κι αν δεν έχουμε σούβλα, μπορούμε να απολαύσουμε τη μαγεία του ψητού κατσικιού στον φούρνο! Αυτή η συνταγή από την κα Κική Μαυρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” είναι ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις από πασχαλινά τραπέζια στο χωριό.

 


 

Το μυστικό είναι στο καλό μαρινάρισμα, στα αρωματικά και στο σωστό ψήσιμο που κρατά το κρέας ζουμερό και τις πατάτες καραμελωμένες. Μια πραγματική λιχουδιά για όλη την οικογένεια!

Κατσικάκι φούρνου με σκόρδο και πατάτες με μέλι

Υλικά για το κατσικάκι:
Κατσικάκι (1,5–2 κιλά περίπου)
Χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Σκόρδο (κομμένο, χοντροκομμένο, αλατοπιπερωμένο)
Βούτυρο σε κομματάκια

Υλικά για τις πατάτες:
Πατάτες (κομμένες σε κύβους)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα
Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, τρίβουμε το κρέας με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να βεβαιωθούμε ότι το μείγμα έχει καλύψει ομοιόμορφα το κρέας.

 

Στη συνέχεια, τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία με ένα μαχαίρι, ώστε να εισχωρήσουν οι γεύσεις. Προσθέτουμε χοντροκομμένο σκόρδο, το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει, και το τοποθετούμε στις τρύπες. Από πάνω, βάζουμε κομματάκια βούτυρο για να προσθέσουμε γεύση και υγρασία.

Για τις πατάτες, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια. Χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά όπως για το κρέας, αλλά αντί για βούτυρο προσθέτουμε ελαιόλαδο, μουστάρδα και μέλι. Ανακατεύουμε καλά ώστε οι πατάτες να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κρέας και τις πατάτες σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε το φαγητό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν οι υγρασίες κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου με αέρα και αντιστάσεις για μία ώρα.

Αφού περάσει η ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα. Ψήνουμε στο grill για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο.

 

Η συνταγή για Πεντανόστιμο Μαγιάτικο Κατσικάκι στο Ταψί, χωρίς Σούβλα προέρχεται από την κα Κική Μαυρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Extra Tip: Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μαρινάρετε το κατσικάκι από το προηγούμενο βράδυ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κόντρες, καυγάδες, γκρίνια: Τα 4 ζώδια που συνεχώς μαλώνουν και κοντράρονται με την οικογένειά τους – Έχουν συνεχώς προβλήματα

«Ήταν τόσο όμορφες που πίστευα ότι τις παντρεύτηκαν και όχι ότι τις σκότwσαv»